Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Knorr İsveç köftesi tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gr orta yağlı kıyma 12
- 1 su bardağı panko (ekmek kırıntısı) 1
- 1 adet yumurta 12
- 1 adet orta boy soğan (rende) 1
- ¼ su bardağı süt 1
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1
- 1 tatlı kaşığı yenibahar 1
- Tuz, karabiber 1
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı 1
Sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 13
- 1 yemek kaşığı un 13
- 2 su bardağı et suyu 1
- 1 su bardağı krema (200 ml) 1
- 1 çay kaşığı hardal 1
- Tuz, karabiber 1
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına kıyma, panko, süt, soğan, sarımsak tozu, yenibahar, tuz ve karabiberi alıp iyice yoğurun 1.
- Köftelerinizi 45’er gramlık parçalar halinde yuvarlayarak şekil verin 1.
- Tavanızı ocağa alıp ısıtın 1. Isınan tavanıza köfteleri alın ve 7-8 dakika kızarana kadar pişirin 1.
- Kenarına tereyağı koyup bir tur karıştırın ve köfteleri bir tabağa alın 1.
- Aynı tavaya tereyağını ilave edip eritin 1. Unu ekleyip kavurun 1.
- Kavrulan una et suyu ve kremayı ekleyip karıştırın 1. Ardından hardal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın 1.
- Hazır olan sosun içine köfteleri ekleyin ve her taraflarını sosa bulayın 1.
- Köftelerin üzerine dilimlediğiniz bayat ekmekleri dizin 1. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin 1.
- Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin ve sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: