Buradasın
Klasik kuru pasta hamuru nasıl şekillendirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Klasik kuru pasta hamurunu şekillendirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamurun Hazırlanması: Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırın 3. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin 3. Hamur yoğurma aşamasına geçmeden önce pudra şekerini de ekleyebilirsiniz 3.
- Malzemelerin Eklenmesi: Ceviz içi ve kuru üzümleri de hamurunuza ilave edin 3. Tüm malzemeleri yavaşça yoğurarak iyice karışmasını sağlayın 3. Hamur, kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır 3.
- Şekil Verme: Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın 3. Daha sonra, yuvarladığınız hamurları hafifçe yassılaştırarak tepsiye dizin 3. Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpebilirsiniz 3.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar, üstü altın rengini alana kadar pişirin 3.
- Soğutma: Kuru pastalar fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika kadar soğumasını bekleyin 3. Soğuyan pastalarınızı çay veya kahvenin yanında servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: