Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı salçalı pilav yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç 2;
- 250 gram kıyma (tercihen kuzu veya dana) 2;
- 1 adet büyük soğan 2;
- 2-3 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 4 su bardağı su veya et suyu 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- Tuz, karabiber, isteğe bağlı olarak pul biber ve kimyon 2.
Yapılışı:
- Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın 2.
- İnce doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 2.
- Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin 2.
- Domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha kavurun 2.
- Arzu ederseniz baharatları ekleyin 2.
- Pirinçleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun 2.
- Son olarak, suyu veya et suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pilavın suyunu çekmesini bekleyin 2.
Salçanın içeriğindeki domates ve biber, pilavın nişastalı yapısını bozabileceğinden, salçayı pilavın içine direkt katmak yerine, yanında sos olarak veya salçalı bir et veya sebze yemeğiyle birlikte sunmak daha uygun olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: