Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı fırın makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket fırın makarna 14;
- 2 yumurta 1;
- 100 gram beyaz peynir 1;
- 100 gram Bergama tulumu 1;
- 200 gram kıyma 4;
- 1 kuru soğan 4;
- 5 diş sarımsak 4;
- 2 kırmızı biber 4;
- 3 yeşil biber 4;
- 1 havuç 4;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 400 ml süt 4;
- 100 gram un 4;
- 100 gram tereyağı 4;
- Tuz, karabiber, kekik 4.
Yapılışı:
- Kıyma harcı: Zeytinyağında doğranmış sebzeleri ve kıymayı kavurun, baharatları ekleyin 14.
- Makarna: Kaynar suda makarnayı haşlayın, süzün ve soğuk sudan geçirin 4.
- Beşamel sos: Tereyağında unu kavurun, sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin 14.
- Döküm: Makarnayı yumurta, beyaz peynir ve 5 yemek kaşığı beşamel sosla karıştırın, büyük bir fırın kabına alın 1.
- Üzeri: Kıymalı harca 3 yemek kaşığı beşamel sos ekleyip makarnanın üzerine yayın 1.
- Son katman: Kalan beşamel sosa Bergama tulum peynirini rendeleyip en üst katman olarak ekleyin 1.
- Pişirme: Fırını 200 derecede ısıtın, yemeği üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
- Servis: Dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: