Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açıkta kalan çiğ kıymayı saklamak için aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:
- Buzdolabında Saklama: Çiğ kıymayı 4 derece veya daha düşük bir sıcaklığa ayarlanmış buzdolabında saklamak gerekir 14. Kıymayı bir ila iki gün içinde kullanmak idealdir 1. Daha uzun süre buzdolabında bırakılan kıyma bakteri üretebilir ve kötü kokabilir 1.
- Dondurucuda Saklama: Eğer kıyma iki gün içinde kullanılamayacaksa, -18 derece veya daha düşük bir sıcaklığa ayarlanmış dondurucuda saklanabilir 13. Bu şekilde kıyma, kalitesini kaybetmeden üç ila dört ay dayanabilir 1.
- Paketleme: Kıymayı saklamadan önce, orijinal ambalajında bırakmak en iyisidir 5. Eğer paketi açmak gerekiyorsa, plastik ambalaj kullanarak kıymayı hava geçirmez bir kapta saklamak gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: