Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma bozulunca gri olmasının sebebi, oksidasyon süreci olabilir 5. Taze kıyma genellikle pembe veya kırmızı renkte olur 5. Ancak bozulmaya başlayan kıyma, oksijen yetersizliğinden dolayı grimsi kahverengi bir renk alabilir 3.
Kıymanın gri renkte olması, bozulmaya işaret etmese de dış kısmının kahverengiye veya griye dönmesi, çürümeye başladığını gösterir ve kıymanın tüketilmemesi gerektiğini belirtir 13.
Kıymanın bozulup bozulmadığını anlamak için renk değişiminin yanı sıra koku ve doku gibi faktörlere de dikkat edilmelidir 4.
Bozulmuş kıyma tüketmek, gıda zehirlenmesi gibi sağlık sorunlarına yol açabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: