Mineral kaynakları ve bulundukları yerler şunlardır: Badem: Magnezyum ve fosfor içerir, kuruyemişler arasında yer alır. Kuru fasulye: Demir, fosfor, bakır, çinko, kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir, baklagiller arasında bulunur. Somon balığı: Selenyum ve fosfor içerir, deniz ürünleri arasında yer alır. Ispanak: Demir ve magnezyum kaynağıdır, sebzeler arasında bulunur. Elma: Potasyum içerir, meyveler arasında yer alır. Süt ve süt ürünleri: Kalsiyum ve fosfor kaynağıdır. Organ etleri (ciğer, dalak, yürek): Bakır, selenyum, çinko, demir ve fosfor açısından zengindir, sakatatlar arasında bulunur. Yumurta: Selenyum, çinko, fosfor, demir içerir, özellikle yumurta sarısı mineral açısından zengindir. Mineraller, toprakta yetişen bitkilerden ve bu bitkilerle beslenen hayvanlardan elde edilen yiyeceklerde bulunur.