Buradasın
Kısık ateşte yemek kaç dakikada pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kısık ateşte pişirme süresi, pişirilen yemeğe ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişir. Örneğin:
- Tavuk eti: Büyük parçalı tavuk eti 25 dakikada, ufak parçalı tavuk eti ise 15 dakikada pişer 1.
- Et: Dana parça et 30 dakikada, kuşbaşı et 15 dakikada, dana dil eti 45 dakikada pişer 1.
- Bezelye: Düdüklü tencerede sadece 5 dakika haşlanması yeterlidir 1.
- Pırasa: Kısık ateşte 15 dakikada pişer 1.
Stewing (kısık ateşte pişirme) yönteminde, ilave edilen sıvının belirgin kısmı 1-2 saat içinde çekilir ve geriye sos kıvamı kalır 4.
Bu süreler, yemeğin tam olarak piştiğinden emin olmak için genel kılavuzlardır. Pişirme süresi, yemeğin türüne ve istenen pişme derecesine göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: