Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal ve mandalina arasındaki bazı farklar:
- Büyüklük: Portakallar mandalinalara göre daha büyüktür 1.
- Renk: Portakallar sarı-turuncuyken, mandalinalar kırmızımsı-turuncudur 1.
- Ekşilik: Mandalinaların çoğu portakallardan daha az ekşidir 14.
- Soyma: Mandalina kabukları daha incedir ve elle kolayca soyulabilirken, portakallar daha sıkı bir kabuğa sahiptir ve genellikle bıçak yardımıyla soyulur 1.
- Besin içeriği: Mandalina %85 oranında su içerir ve neredeyse hiç yağ içermezken, portakalın su içeriği %87 civarındadır 1. Bir adet mandalina yaklaşık 53 kalori, portakal ise 47 kalori değerindedir 1. Mandalina portakala göre daha çok A vitamini, portakal ise daha fazla lif içerir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: