Buradasın
Kırmızı şarapla hangi yahni yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı şarapla Papaz Yahnisi yapılabilir 1.
Malzemeler:
- 750 gr kemiksiz dana eti 1;
- 25-30 adet arpacık soğan 1;
- 10-12 diş sarımsak 1;
- Yarım su bardağı sıvıyağ 1;
- 3 su bardağı sıcak su 1;
- 10-12 mantar 1;
- 6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke 1;
- Yarım limonun suyu 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- Tuz 1.
Hazırlanışı:
- Eti kuşbaşı doğrayın 1.
- Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun 1.
- Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin ve limonlu suda bekletin 1.
- Tencerede sıvıyağı kızdırın 1.
- Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun 1.
- Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin 1.
- Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin 1.
- Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin 1.
- Mantarları süzüp etlere ekleyin 1.
- Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin 1.
- Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: