Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı pancarla yapılan turşular arasında iki farklı tarif öne çıkmaktadır:
- Kırmızı Pancar Turşusu: Bu tarifte kırmızı pancarlar haşlanıp soğuduktan sonra küp küp doğranır 13. Üzerine ince doğranmış sarımsak, tuz ve elma sirkesi eklenerek karıştırılır 1. Hazırlanan turşu, buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servis edilir 1.
- Karnabahar Turşusu (Kırmızı Pancarlı): Bu tarifte karnabahar dallarından ayrılıp kaynar suya atılır ve 1-2 dakika sonra soğuk suya çıkarılır 2. Kırmızı pancar düdüklüde haşlanıp kabuğu soyulduktan sonra doğranır 2. İkisini de kavanoza doldururken aralarına nohut, sarımsak, taze nane ve dilimlenmiş limon eklenir 2. Turşu suyu için su, sirke, tuz ve şeker karıştırılarak kavanoza dökülür 2. 15-20 gün sonra turşu yenmeye hazır hale gelir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: