Buradasın
Kırmızı mercimek çorbasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı mercimek çorbasının püf noktaları şunlardır:
- Mercimeklerin Yıkanması: Mercimekleri bol suda ovarak yıkamak, köpürmelerini önler 2.
- Soğan ve Sebzelerin Kavrulması: Küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları tereyağında çok yüksek ateşte pişirmemek gerekir 2.
- Unun Kavrulması: Unu çırpma teliyle tereyağında kavurmak ve içinde topak kalmamasını sağlamak önemlidir 23.
- Kemik Suyu Kullanımı: Çorbaya kemik suyu eklemek, daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar 23.
- Blender Kullanımı: Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde etmek, çorbanın daha kremamsı olmasını sağlar 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: