Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı et, derin dondurucuda 6-8 ay boyunca saklanabilir 3.
Ancak, saklama süresi etin türüne ve paketleme yöntemine göre değişiklik gösterebilir 1. Örneğin, bonfile, kuşbaşı veya biftek gibi parçalar buzdolabında 3-5 gün, derin dondurucuda 6-12 ay saklanabilirken; sakatat ve kıymalar buzdolabında 2 ay, derin dondurucuda 3-4 ay saklanabilir 24.
Etin derin dondurucuda saklanabilmesi için -18°C veya daha düşük sıcaklık sağlanması önerilir 2.
Etin bozulup bozulmadığını anlamak için renginde kararma, kötü koku veya yapışkan bir doku oluşumu gibi belirtilere dikkat edilmelidir 1.
En doğru saklama koşulları için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: