Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı et çeşitleri, elde edildikleri hayvanlara ve kesim şekillerine göre farklı kategorilere ayrılır 12.
Elde edildikleri hayvanlara göre kırmızı et çeşitleri:
- Sığır eti: Biftek, antrikot, bonfile, nuar, tranç gibi çeşitleri bulunur 124.
- Kuzu eti: Pirzola, küşleme, kuzu tandır gibi çeşitleri vardır 134.
- Keçi ve koyun eti: Yaygın kırmızı et türlerindendir 5.
Kesim şekillerine göre kırmızı et çeşitleri:
- Biftek ve bonfile: Büyükbaş hayvanların gövdesinin tam ortasında, belin iki yanında bulunur 1.
- Antrikot: Dananın sırt bölgesinden elde edilir 12.
- Pirzola: Sırt bölümünün üstünden iki yana doğru uzanan dilimler şeklinde kesilir 12.
- Kaburga: Kasaplık hayvanların genelinden elde edilir 12.
- Döş: Göğüs etine denir, kuşbaşı et yapımında kullanılır 12.
- Tranç: Sığır but etinin biftek yapımına uygun en kıymetli bölümüdür 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: