Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırma Tavuk Kebabı Tarifi:
Malzemeler:
- 6 adet derili kemiksiz tavuk but 3;
- 100 gram tereyağı 3;
- 300 gram kuru soğan 3;
- 2 gram maydanoz 3;
- 40 gram kuru dolmalık biber 3;
- 5 gram toz kimyon 3;
- 2 gram toz karabiber 3;
- 4 gram tuz 3;
- 200 gram soğuk su 3.
Hazırlanışı:
- Maydanozları ince ince doğrayın 3.
- Tereyağını kızdırın, tavukların derili kısımları altta kalacak şekilde tencereye alın 3.
- Soğanları ekleyin 3.
- Dolmalık biberi doğrayıp baharatlarla birlikte ekleyin 3.
- Suyunu ekleyip pişmeye bırakın 3.
- Maydanozla servis edin 3.
Püf Noktaları:
- Tavuk etinin üzerine çizikler atılabilir ve soğan ve tuz ile ovularak terbiye edilebilir 4.
- Pişirme sırasında tavanın ağzı yarı kapalı şekilde orta ateşte pişirilmesi önerilir 4.
Besin Değerleri:
- 100 gram için enerji: 252 k.kal 3;
- yağ: 22,02 mg 3;
- karbonhidrat: 2,7 g 3;
- protein: 10,98 g 3;
- su: 61,6 g 3;
- lif: 1,2 g 3;
- kolesterol: 76,4 mg 3;
- sodyum: 202,29 mg 3;
- potasyum: 272,69 mg 3;
- kalsiyum: 23,41 mg 3;
- demir: 1,08 mg 3;
- fosfor: 124,7 mg 3;
- magnezyum: 25,79 mg 3;
- folik asit: 12,62 µg 3;
- vitamin A: 98,3 µg 3;
- vitamin C: 13,71 mg 3;
- vitamin E: 1,1 mg 3;
- vitamin B1: 0,
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: