• Buradasın

    Kırma tavuk kebabı hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, sizzling plate of shredded chicken kebab garnished with fresh parsley, served on a traditional Turkish ceramic plate with a side of grilled vegetables and warm flatbread.
    Kırma tavuk kebabı, Osmanlı mutfağına ait bir yemektir 135.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kırma kebabı nasıl yapılır?

    Kırma Tavuk Kebabı Tarifi: Malzemeler: 6 adet derili kemiksiz tavuk but; 100 gram tereyağı; 300 gram kuru soğan; 2 gram maydanoz; 40 gram kuru dolmalık biber; 5 gram toz kimyon; 2 gram toz karabiber; 4 gram tuz; 200 gram soğuk su. Hazırlanışı: 1. Maydanozları ince ince doğrayın. 2. Tereyağını kızdırın, tavukların derili kısımları altta kalacak şekilde tencereye alın. 3. Soğanları ekleyin. 4. Dolmalık biberi doğrayıp baharatlarla birlikte ekleyin. 5. Suyunu ekleyip pişmeye bırakın. 6. Maydanozla servis edin. Püf Noktaları: Tavuk etinin üzerine çizikler atılabilir ve soğan ve tuz ile ovularak terbiye edilebilir. Pişirme sırasında tavanın ağzı yarı kapalı şekilde orta ateşte pişirilmesi önerilir. Besin Değerleri: 100 gram için enerji: 252 k.kal; yağ: 22,02 mg; karbonhidrat: 2,7 g; protein: 10,98 g; su: 61,6 g; lif: 1,2 g; kolesterol: 76,4 mg; sodyum: 202,29 mg; potasyum: 272,69 mg; kalsiyum: 23,41 mg; demir: 1,08 mg; fosfor: 124,7 mg; magnezyum: 25,79 mg; folik asit: 12,62 µg; vitamin A: 98,3 µg; vitamin C: 13,71 mg; vitamin E: 1,1 mg; vitamin B1: 0,