Kırma Tavuk Kebabı Tarifi: Malzemeler: 6 adet derili kemiksiz tavuk but; 100 gram tereyağı; 300 gram kuru soğan; 2 gram maydanoz; 40 gram kuru dolmalık biber; 5 gram toz kimyon; 2 gram toz karabiber; 4 gram tuz; 200 gram soğuk su. Hazırlanışı: 1. Maydanozları ince ince doğrayın. 2. Tereyağını kızdırın, tavukların derili kısımları altta kalacak şekilde tencereye alın. 3. Soğanları ekleyin. 4. Dolmalık biberi doğrayıp baharatlarla birlikte ekleyin. 5. Suyunu ekleyip pişmeye bırakın. 6. Maydanozla servis edin. Püf Noktaları: Tavuk etinin üzerine çizikler atılabilir ve soğan ve tuz ile ovularak terbiye edilebilir. Pişirme sırasında tavanın ağzı yarı kapalı şekilde orta ateşte pişirilmesi önerilir. Besin Değerleri: 100 gram için enerji: 252 k.kal; yağ: 22,02 mg; karbonhidrat: 2,7 g; protein: 10,98 g; su: 61,6 g; lif: 1,2 g; kolesterol: 76,4 mg; sodyum: 202,29 mg; potasyum: 272,69 mg; kalsiyum: 23,41 mg; demir: 1,08 mg; fosfor: 124,7 mg; magnezyum: 25,79 mg; folik asit: 12,62 µg; vitamin A: 98,3 µg; vitamin C: 13,71 mg; vitamin E: 1,1 mg; vitamin B1: 0,