Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırım'da yemek olarak şu lezzetler öne çıkmaktadır:
- Şırbörek (çiğbörek): Hamur içine kıyma, soğan ve karabiber konarak yapılan bir yemek 12.
- Lagman: İri koyun eti, sebze ve erişteden yapılan bir çorba 2.
- Mantı: Genellikle yoğurtla değil, acıka veya krema ile servis edilir 2.
- Lüle kebabı: Urfa kebabına benzeyen bir lezzet 2.
- Şaşlık: Kuzu veya domuz etinden yapılan bir yemek 2.
- Borshch çorbası: Ana malzemesi pancar olan bir çorba 3.
- Banosh: Mısır unu ile hazırlanan, kuymağı andıran bir yemek 3.
- Uzvar: Hoşaf olarak bilinen, meyve kaynatılmasıyla yapılan bir içecek 35.
İçecek olarak ise Kırım'da Türk kahvesi, bazen soğuk olarak süt veya kaymak eklenerek içilir 15. Ayrıca, balının ve pekmez şuruplarının da tatlı yapımında kullanıldığı görülür 5.
Kırım'da ayrıca balık ve şarap da popülerdir; şehirde taze balık ve yerel şarap markaları olan Massandra, Inkerman, Magarach, Novy Svet, Koktebel gibi ürünler bulunabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: