Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kinoa cipsi yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr haşlanmış kinoa 14;
- 160 gr keten tohumu 14;
- 350 gr su 14;
- 1 yk sebze tozu 14;
- 5 yk zeytinyağı 14;
- 1 çk tuz 14;
- 1 kap susam 14;
- 1 yk pekmez 14.
Yapılışı:
- Keten tohumunu su ile karıştırıp 15-20 dakika şişene kadar bekletin 14.
- Blendtec Twister Hazne’de keten tohumu dışındaki tüm malzemeleri homojen bir hamur olana kadar karıştırın 14.
- Hamuru bir kaseye alın ve üzerine susam ekleyin 14.
- Karışımdan bir kap alıp Sedona Kurutucu kağıtlarının ortasına yerleştirin, üzerine yağlı kağıt serip merdane yardımıyla ince bir şerit elde edene kadar açın 14.
- Karışımı 65°C’de 8 saat kadar kurutun 14.
- Kurutma işlemi başladıktan 3-4 saat sonra bıçak ile izler yaparak şekil verebilirsiniz 14.
Alternatif bir tarif:
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 2;
- 4 yemek kaşığı bal (agave şurubu) 2;
- 1/4 su bardağı toz kakao 2;
- 1-2 damla vanilya özü 2;
- 1,5 su bardağı patlamış kinoa 2.
Hazırlanışı:
- Patlamış kinoayı tavanın ağzını kapatarak mısır patlatır gibi hazırlayın 2.
- Bir kapta patlamış kinoa dışındaki bütün malzemeleri puding kıvamına gelene kadar karıştırın 2.
- Patlamış kinoayı ekleyip biraz daha karıştırın 2.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye karışımı kaşıkla alarak kurabiye büyüklüğünde dökün ve kaşığın tersiyle bastırarak ince ve yuvarlak bir şekil verin 2.
- Buzdolabına koyup 1-2 saat sertleşene kadar bekletin 2.
Kinoa cipsi yaparken organik ve kaliteli ürünler kullanılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: