• Buradasın

    Kinoalı kısır nasıl yapılır Dany's Kitchen?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dany's Kitchen'da kinoalı kısır yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı beyaz kinoa 12;
    • 4 adet kornişon turşusu 1;
    • 1/2 demet maydanoz 1;
    • 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır 1;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1;
    • 2 su bardağı su 1;
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1;
    • Tuz, sumak 1.
    Hazırlanışı:
    1. Kinoaları iyice yıkayın ve süzün 1.
    2. Kinoaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar haşlayın 1.
    3. Ayrı bir kapta domates ve biber salçasını karıştırın 1.
    4. Haşladığınız kinoalarla salçaları iyice harmanlayın 1.
    5. Kornişon turşularını minik küpler şeklinde doğrayın, mısırlarla birlikte kinolara ekleyin 1.
    6. Maydanozları ince ince doğrayın ve kısırınıza karıştırın 1.
    7. Son olarak tuz, sumak, zeytinyağı ve nar ekşisini de ilave ettiğinizde kinoalı kısırınız hazır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kısır ile birlikte ne yenir?

    Kısır ile birlikte tüketilebilecek bazı yiyecekler: Zeytinyağlı yaprak sarma; Tava böreği; Mayasız poğaça; Sigara böreği; Taze börülce salatası; Yoğurtlu patlıcan salatası; Peynirli kırmızı biber mezesi; Elmalı kurabiye; Brownie tadında ıslak kek; Mozaik topları.
    A vibrant Turkish kitchen countertop scattered with fresh ingredients for *kısır*—bulgur, diced tomatoes, cucumbers, green onions, parsley, mint, and lemons—next to a wooden bowl filled with the colorful salad, evoking warmth and tradition.

    Kısır malzemeleri nelerdir?

    Kısır malzemeleri: 2 su bardağı ince bulgur; 1,5 su bardağı sıcak su; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber; 2 adet limon suyu; yarım çay bardağı nar ekşisi; 6 dal taze soğan; yarım demet maydanoz. İsteğe bağlı malzemeler: 1 adet kuru soğan; 3-4 dal taze nane; marul; kimyon. Malzemeler, kişinin damak tadına ve evde olan malzemelere göre çeşitlilik gösterebilir.