Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kinoa ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı kinoa 14;
- 2 su bardağı su veya sebze suyu 1;
- 2 su bardağı tam buğday unu 1;
- 1 su bardağı beyaz un veya glutensiz un karışımı (isteğe bağlı) 1;
- 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı bal veya şeker 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ 1;
- Susam veya çörek otu (isteğe bağlı, üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Kinoayı suyla yıkayın ve süzün 1. Ardından 2 su bardağı su veya sebze suyu ile birlikte tencereye alın 1. Kaynatın, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1. Soğumaya bırakın 1.
- Kinoanın soğuduğundan emin olduktan sonra büyük bir karıştırma kabına alın 1. Üzerine maya, bal veya şeker ekleyin ve karıştırın 1. Mayanın aktive olması için birkaç dakika bekleyin 1.
- Un ve tuzu ekleyerek yavaşça karıştırın 1. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamuru örtüp, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 1.
- Hamur iki katına çıktığında fırınınızı 180°C (350°F) önceden ısıtın 1.
- Mayalanan hamuru yağlı kağıt serili veya yağlanmış bir fırın tepsisine alın 1. Üzerine susam veya çörek otu serpin (isteğe bağlı) 1.
- Önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin 1.
- Kinoa ekmeğini fırından çıkarın ve soğumaya bırakın 1. Dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: