Buradasın
Kılıç balığı en lezzetli nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kılıç balığının en lezzetli pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Fırında kılıç balığı: Temizlenen kılıç balığı fileto haline getirilir ve zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz ve karabiberle marine edilir 15. Marine edilen balık, fırın tepsisine yerleştirilip önceden ısıtılmış 180 derecede 5-10 dakika pişirilir, ardından diğer yüzü çevrilerek 5 dakika daha pişirilir 15. Son olarak, hazırlanan sos balığın üzerine dökülerek 5 dakika daha pişirilir 15.
- Tavada kılıç balığı: Temizlenen ve fileto haline getirilen kılıç balığı, isteğe göre balık soslarıyla marine edilir 1. Tavaya yağ eklenip ısıtıldıktan sonra marine edilen balık, önlü arkalı bir şekilde pişirilir 1.
- Izgarada kılıç balığı: Temizlenen kılıç balığı marine edilir ve ızgara ısıtıldıktan sonra maşa ile çevirme işlemi yapılarak iki tarafı da pişinceye kadar pişirilir 14.
Kılıç balığı pişirirken, amatör balıkçılar yerine profesyonel kişilerin avlaması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: