Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mersin kerebiçi, iki ana bileşenden oluşur:
- Kurabiye hamuru: İrmik, yağ, pudra şekeri, un, yoğurt (isteğe bağlı), kabartma tozu veya vanilin ile yapılır 12. İçine ceviz veya Antep fıstığı (iri çekilmiş) ve isteğe bağlı olarak tarçın eklenir 12.
- Kerebiç köpüğü: Çöven kökü, su ve toz şeker ile hazırlanır 12. Çöven kökü bir gece suda bekletilir, ardından 5 saat kaynatılır 2. Elde edilen yeşil su, köpürene kadar çırpılır ve şeker eklenerek kıvamı artırılır 24.
Kerebiç, soğuk olarak servis edilir; tabanın üzerine köpük yayılır, üzerine kurabiyeler dizilir ve tarçın serpilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: