Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemikleri çelik gibi yapan besinler ve faktörler şunlardır:
- Kalsiyum ve D Vitamini: Kalsiyum kemiklerin ana yapı taşıdır ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler ve badem gibi besinlerde bulunur 12. D vitamini ise kalsiyumun emilimini artırır ve güneş ışığı, yağlı balıklar ve takviyelerle alınabilir 1.
- Protein: Et, balık, yumurta, baklagiller ve soya ürünleri gibi protein kaynakları kemik sağlığını destekler 1.
- Omega-3 Yağ Asitleri: Balık yağı, keten tohumu ve ceviz gibi besinler kemik yoğunluğunu artırabilir 1.
- Antioksidanlar ve Polifenoller: Zeytinyağı, yeşil çay, yaban mersini ve kuru erik gibi besinler bu bileşenler açısından zengindir ve kemik kaybını önleyebilir 1.
- Magnezyum ve Çinko: Kabak çekirdeği, ıspanak, badem ve tam tahıllar bu minerallerin iyi kaynaklarıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: