Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemik suyu en iyi şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Kemiklerin Hazırlanması: Dana kemiklerini kasabıza düdüklü tencerenize sığacak şekilde kırdırın ve bol ilikli olmalarını isteyin 1.
- Bekleme Suyu: Geniş bir kap içerisine kemiklerinizin üzerini geçecek kadar su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirke ekleyip 1 saat bekletin 12.
- Pişirme: Kemikleri süzerek düdüklü ya da geniş bir tencereye alın ve kaynamaya başlayın 1. Hafif köpürmeler olduğunda kevgir yardımıyla temizleyin 1.
- Pişirme Süresi: Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşe alıp en az 8 saat, tercihen 10-12 saat kaynatın 12.
- Süzme: Pişirme işlemi bitince kemikleri ve taze baharatları ayırarak süzün 4.
- Saklama: Kemik suyunu cam kavanozlarda buzdolabında 3-5 gün, dondurucuda ise 6 aya kadar saklayabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: