Kelkit ketesi yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı süt; 1 kase süt kaymağı; 1 instant kuru maya; 1 yemek kaşığı şeker; 2 tatlı kaşığı tuz; 1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ karışımı; 1 yumurta sarısı (üzeri için); 1 su bardağı eritilmiş tereyağı (içine sürmek için). Yapılışı: 1. Bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun ve yarım saat dinlendirin. 2. Hamurdan bezeler yapın ve sofra büyüklüğünde açın. 3. Açtığınız bezelerin arasına 3 kaşık eritilmiş tereyağı döküp hamuru iki taraftan da içe doğru büzerek sarın. 4. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 170 derecelik fırında pişirin. 5. Daha iyi sonuç almak için fırına vermeden önce tepsi mayasının gelmesini bekleyin. Kelkit ketesi, Doğu Karadeniz'in 57'nci, Gümüşhane'nin ise 11'inci coğrafi işaretli ürünü olarak tescillenmiştir.