Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelem salatası yapmak için gerekli malzemeler ve tarif şu şekildedir:
Malzemeler:
- Yarım beyaz ve mor lahana 1
- 5 adet salatalık turşusu 1
- 1 su bardağı yoğurt 1
- 3 dal dereotu 1
- Bir tutam maydanoz 1
- 2 adet havuç 1
- 2 diş rendelenmiş sarımsak 1
- 2 yemek kaşığı hardal 1
- 2 yemek kaşığı mayonez 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Lahanayı ince ince doğrayın ve büyük bir kaba alın 1. Biraz tuz ekleyip lahanaları ellinizle iyice ovun 1.
- İnce kıyılmış dereotunu, maydanozu, mısır, turşu ve rendelenmiş havucu, sarımsağı ekleyin 1.
- Üzerine zeytinyağı döküp karıştırın 1.
- Sosu için yoğurdu bir kaba dökün 1. Mayonez ve hardalı ekleyip karıştırın 1.
- Sosu salataya döküp iyice karıştırın 1.
- Üzerini streçleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servise edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: