Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelem pirinçlisi (lahana dolması) yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet orta boy kelem 4;
- 1,5-2 su bardağı pirinç 4;
- 1 adet orta boy soğan 4;
- 200 gram kıyma 4;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 4;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 4;
- isteğe göre baharatlar 4;
- sıvı yağ veya zeytinyağı 4.
Yapılışı:
- Kelemi yaprak yaprak ayırarak büyük bir tencerede kaynamakta olan suya atıp 3-4 dakika haşlayın 4.
- Haşlanan kelemleri soğuk suya alıp çok incitmeden suyunu sıkın 4.
- Kıymayı tavaya koyup kapağını kapatın 4. Suyunu çekince doğranmış soğanı içine atın, bir miktar sıvı yağ ekleyin 4. Soğanların pişmesine yakın salçaları ve baharatlarını, tuzunu koyun 4.
- Pirinci ekleyip üzerine 1 çay bardağı su ekleyin, harç suyunu çekince ocaktan alın 4.
- Hazırladığınız iç harcı, küçük küçük parçalara ayırdığınız kelem yapraklarına sarıp tencereye yerleştirin 45.
- Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin 4.
- Kaynayınca kısık ayarda pişirmeye bırakın 4.
Alternatif tarif:
- Kırkçikli Kelem Dolması 3. Bu tarifte iç harç için 1,5 su bardağı pirinç, 300 gram az yağlı kıyma, 1 yemek kaşığı salça, 1/2 su bardağı bulgur, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 adet soğan, 1 çay bardağı sıvı yağ, 50 gram tereyağı kullanılır 3.
Tarifler, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: