Van keledoşu yapmak için gerekli malzemeler: 200-250 gram kuşbaşı kuzu eti; 1 su bardağı yeşil mercimek; 1 su bardağı buğday; 1 su bardağı haşlanmış nohut; 1 orta boy kuru soğan; 2 su bardağı süzme yoğurt; 3 yemek kaşığı tereyağı; 1 demet pazı; 3 diş sarımsak; Tuz, karabiber, pul biber. Yapılışı: 1. Yeşil mercimek ve buğdayı bir tencerede haşlayın. 2. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ile tencerede kavurun. 3. Soğanlar kavrulunca içine eti ekleyin ve 10 dakika kadar kavurun. 4. Haşlanmış mercimek, buğday, nohut ve pazıyı ekleyin. 5. Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 40 dakika pişirin. 6. Yemeği ocaktan aldıktan sonra süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice karıştırın. 7. Pul biberi yağda kızdırarak üzerine gezdirin ve sıcak servis edin.