Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Van keledoşu yapmak için gerekli malzemeler:
- 200-250 gram kuşbaşı kuzu eti 2;
- 1 su bardağı yeşil mercimek 2;
- 1 su bardağı buğday 2;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 2;
- 1 orta boy kuru soğan 2;
- 2 su bardağı süzme yoğurt 2;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 demet pazı 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- Tuz, karabiber, pul biber 2.
Yapılışı:
- Yeşil mercimek ve buğdayı bir tencerede haşlayın 23.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ile tencerede kavurun 2.
- Soğanlar kavrulunca içine eti ekleyin ve 10 dakika kadar kavurun 2.
- Haşlanmış mercimek, buğday, nohut ve pazıyı ekleyin 2.
- Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 40 dakika pişirin 2.
- Yemeği ocaktan aldıktan sonra süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice karıştırın 2.
- Pul biberi yağda kızdırarak üzerine gezdirin ve sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: