Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Van Keledoşu Tarifi:
Malzemeler:
- 200-250 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti 14;
- 1 su bardağı yeşil mercimek 13;
- 1 su bardağı den (buğday) 13;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 13;
- 1 orta boy kuru soğan 13;
- 2 su bardağı çökelek (bulamazsanız süzme yoğurt) 13;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 13;
- Sıvı yağ 1;
- Pazı otu (pazik) 13;
- 3 diş sarımsak 13;
- Tuz, karabiber, pul biber 13.
Yapılışı:
- Yeşil mercimek ve den bir tencerede haşlanır 13.
- Ayrı bir tavada kuru soğan tereyağı ile kavrulur 13.
- Üzerine küçük kuşbaşı doğranmış kırmızı et ilave edilir 13.
- 10 dakika et kavrulduktan sonra yeşil mercimek, buğday, nohut, ince doğranmış pazı otu ve baharatlar eklenir 13.
- Üzerini kapatacak kadar su eklenerek 35-40 dakika düdüklüde pişirilir 13.
- Ocaktan alınan yemeğin içine 2 su bardağı çökelek ve 3 diş sarımsak eklenip karıştırılır 13.
- En son, yemeğin üzerine yağda kızdırılmış pul biber gezdirilerek servis edilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: