Buradasın
Kelebek tavuk nasıl yumuşak pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelebek tavuğun yumuşak pişirilmesi için bazı öneriler:
- Marine etme: Tavuk kelebekleri yoğurt, sarımsak, salça, baharatlar ve sıvı yağdan oluşan bir sosla marine edilebilir 24. Sos malzemeleri bir kapta karıştırılıp tavuklar eklenir, üzeri streçlenip 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir 24.
- Pişirme sıcaklığı: Fırında pişirilecekse, 200 derecede yarım saat pişirildikten sonra tavuklar çatal yardımıyla ters yüz edilir ve toplam pişirme süresi 1 saat olur 25.
- Pişirme yöntemi: Izgara, döküm tava, teflon tava veya kömürlü mangal gibi farklı yöntemlerle de pişirilebilir 5.
Bu yöntemler, tavuğun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: