• Buradasın

    Kekik kebap hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kekik kebap, Bursa yöresine ait bir kebap çeşididir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Adana kekik kebabı nasıl yapılır?

    Adana Kekik Kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 250 gr dana kuşbaşı - 3 adet orta boy patates - 1 yemek kaşığı tereyağı - Tuz ve kekik - Sıvı yağ Yapılışı: 1. Etleri tavaya alıp 1 çay bardağı kadar su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. 2. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın ve sıvı yağda kızartın. 3. Pişen etlere tereyağını ekleyip 5 dk kadar kavurun. 4. Daha sonra kızarmış patatesleri, tuzu ve kekiği ekleyip 2 dk kadar daha çevirin. 5. Pirinç pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz. Ayrıca, Adana Kebabı yapmak için de benzer bir yöntem kullanılabilir, ancak bu tarifte kıyma ve baharatlar kullanılır.

    Kekik kebabının içine ne konur?

    Kekik kebabının içine genellikle şu malzemeler konur: Baharatlar: Kekik, acı biber, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanılır. Sebzeler: Orman kebabında kereviz, patlıcan, biber, havuç ve bezelye gibi sebzeler eklenir. Salça: Bazı tariflerde salça da kullanılabilir. Ayrıca, kebapların içine sarımsak da konulabilir.