Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kek jelinde stabilizatörün ne işe yaradığı ile ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, stabilizatörlerin gıdalarda kullanım amaçlarından bazıları şunlardır:
- Gıda maddelerinin üretiminde arzu edilen yapıyı oluşturmak 24;
- Belli yapının bozulmasını engellemek veya iyileştirmek 24;
- Kimyasal olarak ayrışmaya meyilli ürünlerin üretim zinciri boyunca ayrışmadan aynı kıvam içinde mevcut olmalarını sağlamak 2.
Stabilizatörlerin kullanıldığı bazı gıda ürünleri şunlardır:
Stabilizatör içeren gıda ürünlerinde dikkat edilmesi gereken bir nokta, stabilizatörlerin toksik etkilerini çok düşük bir seviyede tutmaktır 4. Çünkü yapılan araştırmalar sonucunda stabilizatörlerin yaşam için gerekli olan maddelerin emilimini güçleştirdiği belirtilmiştir 4.
Stabilizatörlerin kullanımı, Türk Gıda Kodeksi ve standartların belirlemiş olduğu sınırlar içerisinde gerçekleşmektedir 4.
Daha fazla bilgi için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: