Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kedi dili yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar şunlardır:
- Yumurta akını ve sarısını iyice ayırmak 12.
- Akına tuz ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpmak 12.
- Şekeri azar azar eklemek 2.
- Yumurta sarılarını teker teker ilave edip spatula yardımıyla karıştırmak 12.
- Un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaş yavaş eklemek 12.
- Hamuru çok fazla yoğurmamak, aksi takdirde sert olur 2.
- Hamuru ucu kesik bir sıkma torbasına koymak 12.
- Fırını önceden ısıtmak (180 veya 190 derece) 12.
- Bisküvileri 10-15 dakika pişirmek, üzerleri hafifçe kızarınca fırından çıkarmak 12.
Ayrıca, yumurtaların oda sıcaklığında olması ve karışımı alttan üste doğru yuvarlak hareketler yapmadan, yavaşça katlayarak karıştırmak da önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: