Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kebap çeşitleri şunlardır:
- Adana Kebap: Baharatlı kıyma ile hazırlanan, genellikle kuzu etinden yapılan acılı bir kebap türüdür 12.
- Urfa Kebap: Adana kebaba benzer ancak daha az baharatlı ve hafif tatlı bir lezzete sahiptir 12.
- İskender Kebap: Kızarmış pide üzerine konulan döner etler, yoğurt ve sos ile servis edilir 12.
- Tandır Kebap: Yavaş pişirilen etler, yoğun aromasıyla sunulur 1.
- Şiş Kebap: Marine edilmiş et parçalarının şişte pişirilmesiyle yapılır 12.
- Cağ Kebabı: Kuzu etinin yatay bir şişte ağır ağır pişirilmesiyle yapılır 2.
- Döner Kebap: Dikey bir şişte yavaşça döndürülerek pişirilen etten yapılır 2.
- Çöp Şiş: Küçük kuşbaşı et parçalarının tahta şişlere dizilerek ızgarada pişirilmesiyle yapılır 2.
- Testi Kebabı: Kuzu veya dana eti, sebzeler ve baharatlar ile birlikte bir testi içinde pişirilir 23.
- Beyti Kebap: Kuzu kıyması veya kuşbaşı etin, ince lavaşa sarılması ve ızgarada pişirilmesiyle yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: