Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısılı kebap yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 400 gram antrikot veya sırt eti 1
- 8 adet kuru kayısı 1
- 1 adet soğan 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- Tuz, karabiber, kekik 1
Hazırlanışı:
- Kızgın ve yağsız bir tava içine koyulan antrikotların iki tarafı kızarana kadar pişirilir 1.
- Kayısılar küçük şeritler halinde kesilerek etlerin içine ilave edilir 1.
- İnce doğranan soğanlar yemeğin içine eklenerek etlerin suyu çekilene kadar kavrulur 1.
- Etlerin suyu çekildikten sonra tereyağı, salça ve sıcak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır 1.
- Karabiber ve kekik eklenerek sıcak olarak servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: