Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kasap dolaplarında genellikle −2°C ile +2°C arasında bir sıcaklık sağlanır 1.
Şarküteri dolaplarında ise saklanacak ürünlerin sağlıklı olarak tüketilmesi için gereken sıcaklık 2-4 derece arasında olmalıdır 5.
Kasap dolaplarının kaç derece olması gerektiği, dolabın türüne ve kullanım amacına göre de değişebilir:
- Buzdolabı tipi kasap dolapları, düşük sıcaklıkta et ve diğer gıda ürünlerini muhafaza etmek için soğuk hava üfleyen fanlar ile donatılmıştır 3.
- Dondurucu tipi kasap dolapları, et ve et ürünlerinin dondurulmuş olarak saklanmasına yöneliktir 3.
- Kombine tipi kasap dolapları, hem soğutma hem de dondurucu özellikleri bir arada sunar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: