Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars sisili peynirinin nasıl saklandığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak Kars peynirlerinin saklanması için şu yöntemler önerilir:
- Peynir çeşidine göre saklama: Beyaz ve lor peynirleri salamura suyunda, kaşar ve sert peynirler hava almayacak şekilde streç film veya yağlı kağıda sarılarak, tulum ve ezine peynirleri ise hava almayacak şekilde paketlenerek saklanmalıdır 12.
- Buzdolabı ısısı ve nem ayarı: Peynirler, 4°C ila 7°C aralığında saklanmalıdır 12. Buzdolabının nemli kısımlarında, örneğin sebzelik kısmında saklanmaları uygundur 1.
- Peynir saklama kapları: Kapaklı ve cam saklama kapları, peynirin hava ile temasını minimuma indirir 1.
- Plastik poşetten kaçınma: Plastik poşetler yerine, yağlı kağıt veya streç film gibi daha koruyucu yöntemler tercih edilmelidir 1.
- Dilimlemeden saklama: Peyniri dilimleyerek değil, bütün halde saklamak, bozulmasını geciktirir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: