Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karpuz seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Şekil ve ağırlık: Düzgün şekilli ve boyutuna göre ağır olan karpuzlar tercih edilmelidir 12.
- Alt kısım: Karpuzun alt kısmındaki sarı leke ne kadar koyu ise karpuz o kadar olgun ve lezzetlidir 123.
- Çatlaklar: Karpuzun üzerindeki çatlaklar ve kahverengi noktalar, arıların ziyaret ettiğini ve karpuzun lezzetli olduğunu gösterir 23.
- Sap: Kurumuş sap, olgun karpuza işaret eder 235. Yeşil sap, karpuzun erken toplandığını gösterir 25.
- Renk: Parlak değil, mat kabuğa sahip karpuzlar seçilmelidir 14.
Karpuz seçerken bu özelliklere dikkat ederek daha lezzetli ve olgun karpuzlar seçebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: