Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İyi bir karpuz seçmek için şu adımları izlemek önerilir:
- Şekil ve Kabuk: Karpuz yuvarlak ve tek tip olmalıdır, çatlak, leke ve ezik olmamalıdır 12.
- Ağırlık: Karpuzun boyutuna göre ağır olması, yeterli su içerdiğini gösterir 13.
- Renk: Kabukta koyu yeşil renk ve az farklı yeşil nokta bulunması, karpuzun olgun ve lezzetli olduğunu gösterir 12.
- Sap: Sapı kurumuş olan karpuzlar daha olgun kabul edilir 13.
- Ses: Karpuza vurulduğunda dolgun bir ses çıkarması, iç kısmının iyi olduğunu işaret eder 12.
Ayrıca, karpuzun alt kısmındaki sarımsı lekenin kremsi veya sarımsı renkte olması da tercih edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: