• Buradasın

    Karpatta tatlısı hangi unla yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karpatka tatlısı 1 su bardağı un ile yapılır 14.
    Hamurun hazırlanışı şu şekildedir:
    1. Ufak bir tencerede su, tereyağı ve tuz orta ateşte kaynar hale getirilir 14.
    2. Karışıma un eklenerek topaklar gidene kadar karıştırılır ve hamur pişirilir 14.
    3. Hamur soğuması için başka bir kaba alınır 14.
    4. Ilıyan hamura kabartma tozu ve yumurtalar tek tek eklenerek mikserle çırpılır 14.
    Farklı tariflerde un miktarı ve türü değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karpat ka hamuru nasıl yapılır?

    Karpatka hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı su; 1 su bardağı un; 125 gram tereyağı; 1 çay kaşığı kabartma tozu; 5 adet yumurta; 1/4 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Ufak bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynatın. 2. Karışıma unu ekleyerek fazla su ve topaklar gidene kadar hamuru pişirin. 3. Hamuru soğuması için başka bir kaba alın. 4. Ilınan hamura kabartma tozunu ve tek tek yumurtaları karıştırarak yedirin. 5. Tüm hamur homojen hale gelsin. 6. Hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba yayın ve fazla düzleştirmeyin. 7. Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve oda ısısında soğutun. Aynı işlemi kalan hamur için de tekrarlayın. Karpatka hamurunun hazırlanışıyla ilgili detaylı tarif ve püf noktaları için şu siteler ziyaret edilebilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; ardaninmutfagi.com.