• Buradasın

    Karpatta tatlısı hangi unla yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karpatka tatlısı, 1 su bardağı un kullanılarak yapılır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karpat ka hamuru nasıl yapılır?

    Karpatka hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı su - 125 gram tereyağı - 1 su bardağı un - Yarım çay kaşığı tuz - 4 adet yumurta - 1 çay kaşığı kabartma tozu Yapılışı: 1. Tereyağı, su ve tuzu bir tencereye koyup karıştırarak eritin ve kaynatın. 2. Unu azar azar ekleyip karıştırarak hamuru pişirin. 3. Hamuru biraz soğuttuktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. 4. Kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. 5. Hamurun yarısını kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek yayın ve önceden 170 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. 6. Soğuyan tabanların ilk katını kalıba tekrar alıp kremanın tamamını dökün, üzerine meyveleri ve çikolata parçalarını ekleyin. 7. İkinci parçayı da üzerine kapatıp dolapta en az iki saat bekletin. 8. Pudra şekeri ve bütün çilek dilimleri ile süsleyerek servis edin.