Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler: 6 adet orta boy patlıcan; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet büyük boy kuru soğan; 2 adet yeşil biber (iç harcı için); 350 gram kıyma; 2 diş sarımsak; Yarım tatlı kaşığı biber salçası; Yarım tatlı kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 2 adet domates; 6 adet orta boy yeşil sivri biber; 1 avuç maydanoz. Karnıyarık tarifi: 1. Bol suda yıkadığınız patlıcanları pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin. 2. 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. 3. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin. 5. Kıymayı da ekleyin ve kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin. 6. Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; sarımsak, biber salçası, domates salçası, tuz ve karabiber ekleyin. 7. Küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. 8. Tuzlu suda bekletip acısını aldığınız patlıcanları kızartın. 9. Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. 10. Patlıcanların orta kısımlarından yarın ve iç harcı bol bol ekleyin. 11. Üzerlerine birer cherry domates ve biber dilimleri ekleyin. 12. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Karnıyarık, tereyağlı pirinç pilavı ile servis edilebilir.