Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karbonat, birçok tatlı tarifinde kullanılabilir, özellikle:
- Kekler: Karbonat, kek hamurunda kabarmayı sağlar ve hafif bir doku kazandırır 12.
- Kurabiyeler: Yumuşak kurabiyelerde malzemelerin birleşmesini ve kabarmasını destekler 2.
- Pankekler: Pankek tariflerinde kabartma etkisi ile hafif ve havadar bir doku sağlar 2.
- Marmelatlı çörekler: Karbonat, hamurun kabarmasını sağlarken, marmelatlı dolgu tatlı bir lezzet sunar 2.
- Havuçlu pasta: Havuçlu pasta tariflerinde karbonat, havuçların nemini dengeleyerek hamurun daha iyi bir doku kazanmasına yardımcı olur 2.
Ayrıca, baklava ve kabak tatlısı gibi şerbetli tatlılarda da karbonat kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: