Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapkek yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Malzemelerin oda sıcaklığına gelmesi: Yumurta, süt gibi malzemelerin oda sıcaklığına gelmesi, homojen bir karışım elde etmek için önemlidir 12.
- Hamurun fazla karıştırılmaması: Hamurun fazla karıştırılması, hava kabarcıklarının yok olmasına ve keklerin sert olmasına neden olabilir 12.
- Aynı miktarda hamur kullanılması: Kalıplara aynı miktarda hamur konulmalıdır, aksi takdirde bazı kekler fazla pişerken bazıları hamur kalabilir 2.
- Fırın ısısına dikkat edilmesi: Fırının önceden ısıtılması ve kapkeklerin orta bölmede pişirilmesi önerilir 12.
- Kalıpta bekletilmemesi: Kapkekler fırından çıktıktan sonra kalıptan çıkarılarak oda sıcaklığında soğutulmalıdır 2.
- Kremanın zamanlaması: Krema, kapkekler soğuduktan sonra sürülmelidir 2.
- Soğutma: Kapkekler, kremanın nemli kalması için buzdolabında saklanmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: