Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalsiyumu yüksek olan besinler arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt ve peynir iyi kalsiyum kaynaklarıdır 13.
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, brokoli ve lahana gibi sebzeler kalsiyum açısından zengindir 13.
- Balık ve deniz ürünleri: Sardalya ve somon gibi balıklar yüksek miktarda kalsiyum içerir 14.
- Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, susam ve chia tohumu gibi besinler mükemmel kalsiyum kaynaklarıdır 14.
- Baklagiller: Nohut, mercimek ve soya fasulyesi kalsiyum içerir 14.
Ayrıca, bazı bitkisel sütler (soya sütü gibi) ve kahvaltılık gevrekler de kalsiyum ile zenginleştirilmiştir 14.
Kalsiyum takviyeleri de düşünülebilir, ancak bunlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: