Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1 su bardağı pişmiş pirinç 4;
- 1 su bardağı yoğurt 4;
- 1 yemek kaşığı un 4;
- 4 su bardağı su veya et suyu 4;
- 1 adet yumurta sarısı 4;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 4;
- Tuz ve karabiber (isteğe bağlı) 4;
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 4.
Yapılışı:
- Un ve yoğurt karışımını bir kapta çırpın 4.
- Derin bir tencerede suyu veya et suyunu kaynatın, içine pişmiş pirinci ekleyin 4.
- Kaynayan suya yoğurt, un ve yumurta sarısı karışımını yavaşça ekleyin 4.
- Tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin 4.
- Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin 4.
- Ocaktan alıp üzerine tereyağı veya zeytinyağı ekleyin, isteğe bağlı olarak taze nane yaprakları serpin ve sıcak servis yapın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: