• Buradasın

    Kakao ile tırtıl nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kakaolu tırtıl kurabiye yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1,5 su bardağı pudra şekeri 1;
    • 1 su bardağı mısır nişastası 1;
    • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin 1;
    • 1 su bardağı sıvı yağ 1;
    • 1 adet yumurta 1;
    • 1 paket kabartma tozu 1;
    • 1 paket vanilya 1;
    • 3 çorba kaşığı kakao 1;
    • 5-5,5 su bardağı un 1.
    Yapılışı:
    1. Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyun ve karıştırın 1.
    2. Azar azar unu ilave edin ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun 1.
    3. Yumuşak bir hamur elde edin 1.
    4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, tırtıl kurabiye honisiyle bir parmak uzunluğunda sıkın 1.
    5. 180 derece fırında 7-8 dakika, en fazla 10 dakika pişirin 1.
    6. Fırından çıkınca soğumasını bekleyin, sonra tepsiden alın 1.
    Tırtıl kurabiye aparatı, 1 milyoncu gibi yerlerde bulunabilir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kakao yerine ne kullanabilirim?

    Kakao yerine kullanılabilecek bazı alternatifler: Keçiboynuzu tozu. Bitter çikolata. Kahve tozu. Baharat karışımları (tarçın, muskat vb.). Vanilya. Sıcak çikolata tozu. Öğütülmüş kuruyemişler (fındık, fıstık, badem).

    Kakaoyu eritmek için ne yapmalı?

    Kakaoyu eritmek için en yaygın yöntemler benmari usulü ve mikrodalga kullanımıdır. Benmari usulü: 1. Ufak bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın. 2. Üzerine, suya değmeyecek şekilde bir cam veya metal kase yerleştirin. 3. Kakaoyu küçük parçalara ayırarak kaseye koyun. 4. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Mikrodalga: 1. Kakaoyu küçük parçalara ayırın ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaseye koyun. 2. Mikrodalgayı düşük güçte ayarlayın ve 30 saniye aralıklarla ısıtın. 3. Her 30 saniyede bir karıştırarak çikolatanın eşit şekilde erimesini sağlayın. Çikolatayı eritirken suyun çikolataya değmemesine ve yüksek sıcaklıktan kaçınılmasına dikkat edilmelidir.

    Kakaonun hangi kısmı kullanılır?

    Kakaonun hangi kısmının kullanıldığına dair bilgi almak istemiş olabilirsiniz. Kakaonun kullanılan kısımları şunlardır: Kakao tohumları. Kakao uçları. Kakao tozu. Kakao yağı. Kakao ezmesi. Ayrıca, kakao çekirdekleri, çikolata yapımı için işlenmeden önce fermente edilir, kurutulur ve kavrulur.