Buradasın
Kajunlu patates kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kajunlu patates kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet patates 1;
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1;
- 1 çay kaşığı soğan tozu 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 2.
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta doğrayın 12.
- Su dolu bir kabın içine 1 yemek kaşığı tuz ekleyerek doğradığınız patatesleri bu kabın içine aktarın 1.
- Tüm baharat malzemelerini havanda dövün ya da rondodan geçirin 1.
- Bir tavanın içinde yağı kızdırmaya başlayın 1.
- Suyun içindeki patatesleri çıkarıp sularını süzdürün ve bir mutfak havlusunun üzerinde tamamen kurutun 1.
- Kızgın yağda kızarttığınız patatesleri kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alın ve bolca baharat serpin 1.
- Sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: