Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahve elle şu şekilde çekilebilir:
- Kaliteli çekirdek seçimi 3. Taze kahve çekirdekleri kullanılmalıdır 3.
- Öğütme makinesinin hazırlanması 5. Makine temizlenmelidir, önceki ayarda çekilen kahve tanecikleri yeni çekileceklerle karışmamalıdır 5.
- Kahve çekirdeklerinin eklenmesi 5. Seçilen kahve çekirdekleri makinenin haznesine yerleştirilir 5.
- Öğütme şeklinin seçilmesi 5. Kahve öğütme derecesi seçilir 5.
- Öğütme işlemi 5. Makine ayarlandıktan sonra çalışma düğmesine basılır 5.
Öğütme ayarları:
- Türk kahvesi: Bebek pudrasına benzer ekstra ince çekim 25.
- Espresso: Türk kahvesine göre biraz daha kalın çekim 25.
- Filtre kahve: Orta kalınlıkta çekim 4.
- French press: Kalın çekim 45.
- Cold brew: İri taneli çekim 5.
Bıçaklı değirmenler yerine, öğütme ayarlarına sahip öğütücüler tercih edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: