Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahvaltı için masa düzeni şu şekilde olmalıdır:
- Masa Örtüsü: Ütülenmiş, açık renkli bir masa örtüsü kullanılmalıdır 13.
- Tabaklar: Krem, beyaz veya pastel tonlarda tabaklar tercih edilmelidir 2.
- Servis Eşyaları: Ahşap servis tabakları, geniş ve derin servis tabakları kullanılmalıdır 1.
- Çatal, Bıçak ve Kaşık: Çatal sol tarafta, bıçak ise sağ tarafta yer almalıdır 3. Çorba servisi yapılacaksa, çorba kasesinin altında bir tabak ve sağında bir bıçak bulunmalıdır 1.
- İçecekler: Çay fincanı, çay fincan tabağının hemen üstüne, su bardağı ise tabağın sağ kenarına konulmalıdır 1.
- Peçete ve Aksesuarlar: Peçeteler, çatalların soluna veya tabağın içine yerleştirilmelidir 3. Tuzluk, baharatlık gibi aksesuarlar herkesin ulaşabileceği şekilde masaya konulmalıdır 3.
Ayrıca, taze sebzeler, meyveler ve çeşitli peynirler gibi renkli ve şık bir sunum da kahvaltının görselliğini artıracaktır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: