Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kağıt kebabı, farklı yörelerde farklı şekillerde yapılan bir kebap türüdür:
- Antakya (Hatay) Kağıt Kebabı: Satır kıyması, baharat ve sebzelerle hazırlanan harcın yağlı kâğıtta fırınlanmasıyla yapılır 135.
- Malatya Kağıt Kebabı: Kuzunun kaburga tarağı, ön kol ve gerdan kısmı etlerinin yağlı kâğıda sarılması ve taş fırınlarda pişirilmesiyle hazırlanır 14.
- Osmanlı Mutfağı Kağıt Kebabı: Baharatlanıp battal kağıda sarılarak pişirilir 4.
Bu nedenle, kağıt kebabının tek bir yöreye ait olduğunu söylemek mümkün değildir; farklı bölgelerde farklı versiyonları bulunmaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: